20 Kasım 2012 Salı

Jil Sander Style


Evet yılların kokusu, ama seviyorum çok. Kaşmirimsi kadifemsi pudralı bir koku. Alt notalarındaki vanilya ve misk yumuşak ve uysal bir şekilde sizi kendine çekerken, orta notasında bulunan menekşe ve üst noktadaki kakule o konforlu yumuşak yatakta sizi uyandırıyor . Soğuk kış gününde yumuşak sıcacık bir yataktasınız ama  canınız hiç uyumak istemiyor. 

İlk kokladığınızda çok tanıdık geliyor, başka kokulara benzediğinden değil, kokuyu yadırgamıyorsunuz sadece. Kabul edilebilirliği yüksek, karakterli bir parfüm. Kendine has, benzetebileceğim başka bir parfüm yok. Hediye alırken düşünülebilir. Popüler bir parfüm olduğu söylenemez.

Temel notalarında kehribar, misk ve vanilya var. Orta notalarda manolya, süsen, menekşe ve yasemin bulunuyor. Üst notalarında pembe biber ve kakuleyi çok rahat duyabiliyorsunuz. Frezya ve mango kokusunun üst notalarda öne çıktığını düşünmüyorum. Parfümden akılda kalan vanilya,menekşe ve pembe biber kokusu...

Esmer, buğday tenli kadınlar rahatlıkla kullanabilir. Vanilya ve misk baskın olsa da illa gece kullanılması şart değil, gündüz için de uygun. Rahatsız edecek kadar iddialı bir koku değil. Ben gece için Style Essence'i tavsiye ederim. Beyaz tenli kadınlarda yasemin kokusu daha net duyuluyor.

Jil Sander Style deyince nasıl bir kadın geliyor aklıma? Üzerine beyaz kaşmir palto, opak renkli çorapları, saçları Audrey Hepburn topuzu, masum yüzlü, kendinden emin ve biraz mesafeli bir kadın. O karar verecek sizin ona yaklaşık yaklaşmayacağınıza.

Herkeste olmayan, dikkat çeken ama rahatsız etmeyen sofistike ve karakterli bir parfüme sahip olmak istiyorsanız, Jil Sander Style'ı deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder